A Mastercard karbonkalkulátorról

A Mastercard és a Doconomy szoros együttműködése 2016 óta áll fenn, amikor is bevezették a Doconomy Åland Index módszertanát. Ez a módszertan a vásárlások, költések szén-dioxid-kibocsátásának kalkulálására szolgál, első körben lehetővé téve a fogyasztók, és napjainkra már a vállalatok számára is, hogy megismerjék, megértsék és csökkenthessék ökológiai lábnyomukat.

A Karbonkalkulátor működéséhez szükséges adatok megszerzése és elemzése kulcsfontosságú a szén-dioxid-kibocsátás pontos méréséhez és kezeléséhez. Az adatok forrása többek között az S&P és a Trucost által szolgáltatott kibocsátási intenzitás adatok, valamint az S&P Global által biztosított vállalati forgalmi adatok. Ezek az adatok lehetővé teszik, hogy a kalkulátor széles körű és mélyreható betekintést nyújtson a különböző iparágak és vállalatok szén-dioxid-kibocsátásába.

A Karbonkalkulátor kulcsfontosságú eszköz a környezettudatos magatartás elősegítésére. A kalkulátor az Åland Indexet használva számítja ki a vásárlások, banki utalások alapján vett szén-dioxid-kibocsátást, lehetőséget biztosítva a fogyasztók és a gazdálkodó szervezetek számára arra, hogy nyomon követhessék tevékenységeik, döntéseik környezetre mért hatását. A kalkulátor részletes információkat nyújt a kártya- és bankszámlabirtokosoknak minden egyes tranzakciójuk szén-dioxid-kibocsátásáról, mindezt egyértelmű költési kategóriákhoz rendelve.

A Mastercard és a Doconomy együttműködése példa értékűen mutatja be, hogyan lehet a pénzügyi szolgáltatásokat és a digitális technológiákat felhasználni a fenntarthatóság és a környezettudatos magatartás előmozdítására. A fogyasztók számára kínált eszközök és információk révén nem csak a környezeti lábnyomukat képesek csökkenteni, hanem aktív szerepet is vállalhatnak a környezetvédelmi törekvésekben, hozzájárulva ezzel a bolygó jövője szempontjából létfontosságú változásokhoz.

green_arrow icon_sajtoszoba icon_szakertoanyagok icon_rendezveny 068F9F3D-91EC-4685-AFFB-DB791BD6AEA3 1864B0DD-E101-49CD-8C12-33B4222BE297 48A584F0-91DD-4F7A-B131-FE308D77D0C1